Focirodalom: Szávai Géza

 2009.07.21. 09:47

Szávai Géza: Múlt évezred Marienbadban (Pont Kiadó, 2009)

részlet a regényből:

Vincze Flórián 7:50-kor a főnöki kézmosó fülke előtti fotelben a magával hozott teáscsészét próbálgatja behunyt szemmel pontosan az ajkához vinni, „Egyedül vakulok.”
„Az éjszakámnak vége.” 8:00 órakor Vincze Flórián a Köztársaság étteremben ül, 8:30-kor „Elkezdem a nappalomat”, de minden olyan lassú, „Ide-oda futkos az agyam”, 11:30-kor „Kezdenem kellene az éjszakámat, de most nem tudok éjszakázni” – kiáltja a mobiltelefonba, „Csak röviden!” – kiáltja Ferenc is. „Nagyanyád jól van, csókoltat, Nikolett nagyon jól van”, és Vincze Flórián még hangosabban kiáltja, hogy „Az éjszakáimat tovább fogom rövidíteni!”, Ferenc azt mondja, mégsem jönnek, mert a dinnyerakásokat éjjel-nappal őrizni kell, „Veszek nektek mobiltelefont!”, kiáltja Vincze Flórián, „De amint tudunk jövünk. Hamarosan”, kiáltja Ferenc, Vincze Flórián a napok átszerkesztésének a titkát kiabálja a telefonba, „Ez a megoldás!” és nem kell Ferencnek költséges telefon, a dinnyésekét olykor használhatja, tévékészüléket is hoztak a dinnyehalmok mellé, egyfolytában, éjszaka is megy a tévé, nem sok jót mutatnak, kivéve a futballt „Nagy játékos ez a Zidane”, és „Beszélnem kell veled, Flórián! Jövünk!”


ps.: Kérlek, ha ilyesmit találtok olvasás közben, írjátok meg a címet és az oldalszámot. Akár megjegyzésben, akár e-mailben: retepkavonster(a)gmail.com Köszönöm!

Címkék: regény videó focirodalom magyar irodalom részlet/idézet szávai

A bejegyzés trackback címe:

https://nyajas.blog.hu/api/trackback/id/tr111383473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anonymous 2009.07.21. 09:47:00

301. oldal

egy emberr · http://konyvekplusz.blogspot.com/ 2009.07.21. 09:47:00

:)
Mi a kérdés?
Amikor a Fekete könyvet olvastam, találtam benne egy félmondatot egy török-magyar focimeccsről, és gondoltam utána járok, hogy volt-e ilyen - meg is fogom írni - és akkor jutott eszembe, hogy figyelem ezeket a focis megjegyzéseket a regényekben, hátha összehozhatom a két szenvedélyem :)
süti beállítások módosítása